Alle artikels

Gerucht: 'Google heeft ontwikkeling Chinese zoekmachine nagenoeg stilgelegd'

Verschillende ontwikkelteams van Google die aan project Dragonfly werkten, de gecensureerde Chinese zoekmachine van het bedrijf, zijn op andere projecten gezet na interne kritiek binnen Google over de ontwikkeling. Dat claimt The Intercept op basis van twee bronnen.

December Prijzen Parade - Dag 12: Win een Ubisoft Goodiebox

In de laatste weken voor kerst viert Tweakers altijd de December Prijzen Parade. Mede dankzij onze partners mogen we jullie, onze trouwe users, dan blij maken met vette cadeaus. Vandaag staat de Prijzen Parade in het teken van de Ubisoft Store met de volgende weggeefactie: een Ubisoft Goodieboxter waarde van 159,95 euro.

EMDB 3.28

Versie 3.28 van EMDB is uitgekomen en wegens een kleine fout is er ook al een opvolger verschenen. EMDB, wat staat voor Eric's Movie Database, is een gratis programma waarmee een filmcollectie kan worden beheerd. Hoewel de download slechts 3,5MB groot is, beschikt het programma over uitgebreide functionaliteit. Zo kan relevante informatie van onlinedatabases als IMDb, MovieMeter, TMDb en TheTVDB worden opgehaald, kan worden bijgehouden welke films uitgeleend zijn en kunnen films die op de harde schijf staan direct vanuit het programma gestart worden.

GnuPG 2.2.12

Versie 2.2.12 van GnuPG is uitgekomen. GnuPG staat voor GNU Privacy Guard en wordt ook vaak afgekort tot GPG. Dit is een verzameling tools voor het beveiligen van communicatiestromen en data. Het kan worden gebruikt om data te versleutelen en digitale handtekeningen aan te maken, en voor het aanbieden van een framework voor public key-cryptografie. Het ondersteunt zowel OpenPGP als s/mime-standaarden. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De belangrijkste veranderingen die in deze uitgave zijn aangebracht, zijn hieronder op een rijtje gezet. Noteworthy changes in version 2.2.12

Macrium Reflect 7.2.3954

Paramount Software heeft een update van Macrium Reflect uitgebracht. Met dit programma kan een diskimage van een partitie of harde schijf worden gemaakt. Naast de gratis versie zijn er ook betaalde uitvoeringen die verschillende extra's bieden, zoals het kunnen maken van een bestandsback-up of een incrementele back-up, versleuteling en het terugzetten van een back-up naar andere hardware dan waarop hij is gemaakt. Vanaf versie 7.1 is de gratis uitvoering niet langer alleen voor privégebruik, maar mag deze nu ook in commerciële omgevingen worden gebruikt.

HTC kondigt budgetsmartphone Desire 12s aan

HTC heeft in Taiwan een nieuwe budgetsmartphone gepresenteerd, de Desire 12s. Het is de zevende en vermoedelijk laatste smartphone die de fabrikant dit jaar presenteert. Het toestel valt vooral op door de plaatsing van het camera-element op de achterkant.

Suricata 4.1.1

Versie 4.1.1 van Suricata is uitgekomen. Suricata is een opensource-network intrusion detection system (IDS), intrusion prevention system (IPS) en network security monitoring engine. Het kan worden gebruikt om netwerkverkeer te monitoren en een systeembeheerder een waarschuwing te geven als er iets verdachts wordt gesignaleerd. De Open Information Security Foundation coördineert de ontwikkeling, met hulp van de community en diverse fabrikanten. De met het op json gebaseerd logsysteem Eve verzamelde data kan onder meer met Logstash worden gebruikt om zo informatie grafisch weer te geven.

Apple iOS 12.1.2

Apple heeft versie 12.1.2 van iOS uitgebracht. Apple iOS is het besturingssysteem voor de iPhone, de iPod touch en de iPad. Versie 12 van iOS kan alleen op de iPhone 5s, iPad mini 2 en zesde generatie iPod touch of nieuwer worden geïnstalleerd. In versie 12 heeft Apple ingezet op het verbeteren van de prestaties, wat met name op oudere hardware goed is te merken. Verder kunnen gebruikers inzicht krijgen in het gebruik van hun hun apparaat. Versie 12.1.2 brengt verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen: Features and improvements include:

Nullsoft Scriptable Install System 3.0.4

Versie 3.0.4 van Nullsoft Scriptable Install System uitgekomen. Met behulp van dit programma kan op eenvoudige wijze een professioneel uitziend installatiepakket worden gebouwd. Na het aanmaken van een script creëert het programma een compacte installer, waaraan bijvoorbeeld ook uninstall-opties kunnen worden meegegeven. Een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden van dit programma is op deze pagina te vinden. Sinds versie 3.0.2 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Gerucht: LG gaat volgend jaar tv met oprolbaar scherm uitbrengen

LG zou volgend jaar een tv met oprolbaar scherm in de winkes willen leggen. Dat claimt persbureau Bloomberg. LG heeft eerder een prototype van een dergelijke tv laten zien, waarbij het scherm kan verdwijnen in een soundbar.

Interessante Artikels