Alle artikels

HaveIBeenPwned voegt inloggegevens van 26 miljoen nieuwe e-mailadressen toe

Beveiligingsonderzoeker Troy Hunt, die de site Have I Been Pwned runt, waar mensen kunnen controleren of hun inloggegevens voorkomen in uitgelekte databases, heeft iets meer dan tachtig miljoen records toegevoegd aan zijn dienst. Daarvan stond een derde nog niet in HIBP.

IMEC boekt vorderingen bij enkele euv-belichting voor 5nm-node

Onderzoeksinstituut IMEC toont de resultaten van de inzet van single patterning euv-belichting om patronen voor de 5nm-node op wafers aan te brengen. Bij zowel logic als dram zijn de resultaten volgens IMEC veelbelovend.

Jolla kondigt Sailfish 3 aan en breidt uit naar meer toestellen

Jolla heeft in het kader van het Mobile World Congress versie 3 van zijn Sailfish-besturingssysteem voor mobiele apparaten aangekondigd. Daarmee breidt het bedrijf uit naar nieuwe toestellen, waaronder de Sony Xperia XA2, die in maart moet uitkomen.

Virgin Hyperloop One toont ontwerp van prototype podcapsule

Het Amerikaanse Virgin Hyperloop One heeft in Dubai het ontwerp getoond van een prototype-podcapsule, die uiteindelijk ingezet moet worden om mensen tussen Abu Dhabi en Dubai te vervoeren. Het bedrijf heeft samengewerkt met de transportautoriteit van de stad.

Lenovo introduceert Yoga 730- en Yoga 530-convertibles

Lenovo presenteert op het Mobile World Congress drie nieuwe Windows 10-convertibles. Het gaat om de Yoga 730 in 13,3"- en 15,6"-uitvoering, en om de Yoga 530 met een 14"-scherm. Ten opzichte van hun voorgangers zijn de nieuwe versies iets lichter.

Sony brengt Xperia XZ2-toestellen met 18:9-scherm en Snapdragon 845 uit in maart

Sony heeft de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact aangekondigd in Barcelona. De telefoons zijn voorzien van 18:9-schermen en iets dunnere schermranden dan hun voorgangers. Er is geen 3,5mm-jack aanwezig.

Commit wijst op mogelijke ondersteuning voor Linux-vm's in Chrome OS

Aan Chrome OS toegevoegde code wijst erop dat het besturingssysteem in de toekomst misschien ondersteuning krijgt voor het draaien van Linux-virtual machines. Op die manier zijn bijvoorbeeld Linux-applicaties te gebruiken.

Nokia 8 Sirocco, 7 plus, 6 en 1 en 8110 - Kromming van de tijd

HMD presenteerde op Mobile World Congress vijf nieuwe modellen. We bekeken ze allemaal.

Vivo presenteert conceptsmartphone waarbij helft scherm vingerafdrukscanner is

Vivo heeft Apex aangekondigd, een concept voor een smartphone met minimale bezels waarvan het oledscherm volgens de fabrikant 98 procent van de voorkant inneemt. De onderste helft van het scherm kan als vingerafdrukscanner worden gebruikt.

Postbox 5.0.23

Versie 5.0.23 van Postbox is uitgekomen. Postbox is een e-mailclient voor Windows en macOS, die zijn oorsprong heeft in Mozilla's Thunderbird. Het heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals een gemeenschappelijke inbox voor verschillende e-mailaccounts, quick reply, signatures en het openen van mails in tabs. Daarnaast heeft het een uitgebreide contactmanager en veel zoekmogelijkheden. In deze uitgave zijn enkele kleine fouten gerepareerd.